Ondernemers ‘op de vuist’ voor het goede doel

Door: Priscilla Zwiggelaar, lions d’rante

Nog slechts enkele weken, en dan is het zover! Het inmiddels volledig uitverkochte en veelbesproken Lions Boks Gala in de Tamboer in Hoogeveen.

De twee lionsclubs in Hoogeveen te weten; Lions D’rante en Lions Hoogeveen hebben tien bekende Hoogeveense ondernemers bereid gevonden een zeer sportieve maar ook lichamelijk en mentaal zware strijd aan te gaan voor het goede doel: Het Jeugd Sport Fonds.

Wat voor enkelen begon als een geintje, bleek uiteindelijk toch een serieuze aangelegenheid.

De tien boksers begonnen pas in november aan hun eerste training begeleid door oud-olympisch kampioen Arnold Vanderlyde. Daar bleek direct de intensiviteit van de bokssport. Arnold Vanderlyde vergelijkt de bokssport daarom ook met het dagelijks leven. “Je moet je verdedigen en wapenen tegen negatieve invloeden, altijd in beweging blijven, dan pas kun je crisissituaties de baas, en hoef je  zelf geen ‘klappen’ te  incasseren”.

De mannen zetten de sportieve trainingen door in Assen samen met trainer en coach Johann Talen, die zeer tevreden is over de progressie van de mannen. “Normaal gesproken moet je minimaal een jaar trainen om enigszins op niveau te komen, deze mannen hebben slechts enkele maanden. Des te meer een prestatie  wat voor resultaat de bloedfanatieke mannen neerzetten”,  aldus Johann.

De Tamboer zal op 13 maart as ruim 280 gasten verwelkomen in de unive zaal , die avond omgedoopt tot een heus boksarena . Top schaatser en voormalig kampioen Erben Wennemars zal de avond presenteren, en Arnold Vanderlyde zal vanuit zijn professionele visie de verrichtingen gadeslaan en een presentatie houden over zijn bokscarrière. Na de 5 bokspartijen en een diner ,  vind er een veiling plaats , gevolgd door een after-party met dj Wicky.

Maar de hoofdpersonen zijn uiteraard de 10 boksers, die hun sportieve verrichtingen laten zien in de boksring, het worden 10 winnaars, met als doel : Een prachtige opbrengst voor het Jeugd sport Fonds.