CBS De Akker en Lions samen in actie voor Het Vergeten Kind

De leerlingen van CBS  De Akker in Pesse kunnen heel erg trots zijn. Ze hebben de afgelopen twee weken maar liefst 4.200 bloembollen verkocht! De actie, die in samenwerking met Lions Hoogeveen werd opgezet, levert een prachtige bijdrage op voor Stichting Het Vergeten Kind.

Door Cick Geers

Het Vergeten KindNiet thuis kunnen opgroeien, dat wil geen enkel kind. Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind geeft die vergeten kinderen een kindvriendelijke leefomgeving. Een plek om te spelen, bewegen en ontspannen. Ze laten ze weer echt kind zijn door het organiseren van vrolijke activiteiten en sprankelende evenementen. Daarnaast zorgt de Stichting ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten hoe deze vergeten kinderen in Nederland worden opgevangen. Soms gewoon bij u om de hoek. Soms op een geheime locatie, om hun veiligheid te garanderen.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions International in 2017, is een grote Nationale Actie op touw gezet: de verkoop van bloembollen. Met de netto opbrengst van deze actie gaat Lions Nederland samen met de Stichting Het Vergeten Kind op een zestal locaties in Nederland vergeten kinderen een plek geven waar ze kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. De kinderen van CBS De Akker werden door de Lions Hoogeveen gevraagd mee te helpen aan deze actie. En dat deden ze dus met veel enthousiasme!

Maar liefst 420 doosjes van 10 bloembollen werden verkocht. Tijdens het onlangs gehouden boeren- en boerinnenfeest van de school, kreeg Lions Hoogeveen President Herold Velema de cheque overhandigd door Roel van Faassen, directeur van De Akker.  Als dank trakteerden de Lions op heerlijke ijsjes voor alle kinderen.

Meer informatie over Stichting Het Vergeten Kind is te vinden op www.hetvergetenkind.nl.