Burgemeester ontvangt zes prijswinnaars Peace Poster Contest

De twee Lions Clubs uit Hoogeveen hebben dit jaar gezamenlijk de Peace Poster internationale tekenwedstrijd georganiseerd met als thema Peace, Love and Understanding. Deze vredesposter wedstrijd wordt georganiseerd met de bedoeling kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar te stimuleren om na te denken over Vrede, door ze een poster te laten tekenen. Alle kinderen uit groep 8 van basisschool De Akker en basisschool De Goudvink hebben meegedaan en daarvoor een kleine attentie ontvangen.

Het was voor de juryleden geen gemakkelijke taak om per school de 3 winnende posters te kiezen. De winnende posters op De Akker zijn gemaakt door Harm Geurken, Zita Dijkema en Zoë Duinkerken en op De Goudvink door Amber Groote, Debra Benjamins en Jared Vaartjes. De heren Harm en Jared werden door de jury direct geselecteerd om door te gaan naar de districtsfinale.

PPC

Dat de leerlingen in hun opdracht geslaagd zijn, blijkt ook uit de enthousiaste reactie van burgemeester Loohuis van Hoogeveen, die uitgebreid tekst en uitleg kreeg van de winnaars over de betekenis en totstandkoming van hun poster. De burgemeester haalde ook het belang van thema aan, bijvoorbeeld in de context van de opvang van asielzoekers in Hoogeveen. De burgemeester had verder de zware taak om uit de overige winnende posters een derde kandidaat voor de districtsfinale te kiezen. Dat is de poster van Debra Benjamins geworden. Alle 6 winnaars hebben uit handen van de burgemeester als prijs een spannend boek uitgereikt gekregen.

Harm, Jared en Debra maken via de districtsfinale kans om door te gaan naar de landelijke finale en zelfs de wereldfinale in New York behoort tot de mogelijkheden. De winnaar mag o.a. een bezoek brengen aan de Verenigde Naties aldaar.

De vredesposters van alle leerlingen zijn te bewonderen. De posters van de Goudvink zijn te bezichtigen in het restaurant  van de HEMA en de posters van De Akker kunt u bekijken bij McDonald’s.